Menü Kapat

Teknofest Ankara’da Medeniyet Teknopark Rüzgârı Esti

Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in Ankara etabı tamamlandı.

TEKNOFEST, Türkiye’nin milli teknoloji ekosisteminde kritik bir rol oynayan Teknoparkımızın da aralarında bulunduğu 125 kurumun katkılarıyla hayata geçirildi. Festivalin ilk günü müzikal performanslar ve konserlerle başladı ve diğer günler boyunca birçok farklı aktiviteye ev sahipliği yaptı. Festivalin kapsamında dikey rüzgâr tüneli, güneş gözlemi, uzay temalı çocuk parkı, simülasyonlar gibi pek çok etkinlik düzenlendi.

Etimesgut Havalimanı’nda yapılan ve  5 gün süren festival yoğun bir ilgiyle karşılandı. Medeniyet Tekopark, Türkiye’nin her bölgesinden milyonların akın ettiği organizasyondaki yerini aldı. Teknoparkımızın açtığı standa binlerce ziyaret gerçekleşti.

Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest’in ilk gününde Rektörümüz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK ile Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, 2023 Teknofest Ankara’da yer alan standımızı ziyaret etti. Aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fatih KACIR da standımızı ziyaret etti ve Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, Bakan KACIR’a Teknoparkımızın faaliyeleri hakkında bilgi verdi.

Rektörümüz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK ile Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, standımıza ziyarette bulunan genç yeteneklerin, oluşturmak istedikleri projeleri dinleyerek, geleceğin teknoloji liderlerine ilham kaynağı oldu. Standımıza ziyaretlerinin ardından Rektörümüz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Gülfettin ÇELİK ile Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, standımıza destek veren akademisyenlerimiz; Marmara Üniversitesi Öğr. Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Emin OKUR, Dr. Öğr. Üyesi Arafat Salih AYDINER, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim ARI, Doç. Dr. Yasin KARAGÖZ’e ve Teknoparkımızın idari personelleri ile stajyerlerine iyi temennilerde bulunarak, TEKNOFEST Ankara’nın açılış programına katıldı.

TEKNOFEST Ankara’da ayrıca Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, GÖKBEY, AKSUNGUR, Bayraktar TB2, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, ATAK Helikopteri ve ANKA gibi havacılık gösterileri gerçekleştirildi. Festival alanında tanıtım ve etkinlik stantları da bulunuyordu ve ziyaretçiler ilgi alanlarına göre katılabilecekleri etkinliklerle eğlenceli zamanlar geçirdi.