Menü Kapat

Teknoparkımız 6’ncı Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’na Katıldı

Medeniyet Teknoparkımız, bu yıl altıncısı düzenlenen “Verimlilik ve Teknoloji Fuarı”nda yerini aldı.

ATO Congresium’da, Türkiye’de verimliliğin artmasına katkı sağlayan yerli teknoloji ürünlerin sergilendiği “Gelecek İçin Teknolojiler” temalı 6’ncı Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda Üniversitemiz akademisyen ve öğrencilerinin buluş ve projeleri de tanıtıldı.

Başta savunma sanayi olmak üzere sanayi, eğitim, enerji, tarım, iletişim, finans, ulaşım ve sağlık sektörlerindeki yerli ve yabancı teknoloji firmalarının, kurum ve kuruluşların, akıllı çözüm teknolojileri ve ileri düzey teknolojik ürünleri sergilendiği Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda, Teknoparkımızın standı da ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Fuarın açılış törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk GÖRGÜN katılarak, birer konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet  Yılmaz, ekonomik büyüme ve sosyal kalkınmanın, teknolojik ilerleme ve sürdürülebilir verimlilik artışıyla yakından ilişkili olduğunu belirterek, bilim ve teknolojide yetkinlik geliştiremeyen, bu alanlarda dünyadaki rekabet ortamına ayak uyduramayan hiçbir ülkenin ekonomik ve sosyal politikaları da güçlü bir şekilde hayata geçirmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır ise konuşmasında, dijital dönüşüm sürecini doğru okuyabilen işletmelerin, verimliliklerini artırarak ulusal ve küresel düzeyde rakiplerinden bir adım önde olduklarını ifade etti. Dijital dönüşümü, işletmeleri güçlendirecek, küresel düzeyde rekabetçiliklerini artıracak fırsat olarak gördüklerini belirten Kacır, “Firmalarımızın dönüşümünü destekleyen, dijital dönüşüm teknolojilerinde üretim kabiliyetlerimizi güçlendiren programları hayata geçiriyoruz. Bilim ve teknolojide öncü kuruluşumuz TÜBİTAK ile son 22 yılda dijital dönüşüm alanında 9 binden fazla projeye 54 milyar lira katkı sağladık” dedi. Bakan Kacır, yakın zamanda başlatacakları “Dijital Dönüşüm Destek Programı”nın, yatırım teşvik sisteminin ana uygulamalarından biri haline geleceğini, program aracılığıyla dijital dönüşüme yönelik yatırımları öncelik haline getireceklerini dile getirdi.

ATO Congresium Sergi ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarı açılışında; Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, Teknoparkımıza destek veren Üniversitemiz akademisyenleri ve Medeniyet Teknopark ekibimiz katıldı. Fuarın ilk gününde standımızı TUBİTAK Başkanı Hasan MANDAL ziyaret etti. Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, TUBİTAK Başkanı Hasan MANDAL’a Medeniyet Teknopark bünyesinde bugüne kadar gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi.