Menü Kapat

TEKNOFEST 2023 İzmir’de Teknoparkımızın Standı Yoğun Gördü

Bu yılın son Türkiye’nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’i İzmir’de tamamlandı.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir’de kapılarını ziyaretçilere açtı. Cumhuriyetin 100. yılında üç büyük şehirde düzenlenen festivalin son durağı olan TEKNOFEST İzmir’e ziyaretçiler sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, ülkemizin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların, medya şirketlerinin ve Medeniyet Teknoparkımızın da aralarında bulunduğu 121 kurumla birlikte düzenlenen festivalin açılış seremonisine ilgi büyüktü. Festivalin açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih KACIR, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BAYRAKTAR ile İzmir Valisi Süleyman ELBAN yaptı.

İzmir Çiğli Havalimanı’nda gerçekleşen Teknofest İzmir’de dört gün boyunca teknoloji meraklıları standımıza yoğun ilgi gösterdi. Teknoparkımızın idari personelleri, standımıza ziyarette bulunan teknoloji meraklılarının oluşturmak istedikleri projeleri dinleyerek, geleceğin teknoloji liderlerine ilham kaynağı oldu. Aynı zamanda ziyaretçilerimize Medeniyet Teknopark olarak, ekosistem içerisinde yürütülen projeler hakkında bilgiler verildi. Standımıza ilgi çok yoğun bir şekilde program boyunca sürdü.

Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, standımızı ziyaret etti.

Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, Türkiye’nin ilk ve tek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest’in üçüncü gününde Teknofest İzmir’de yer alan standımızı ziyaret etti ve ziyaretçilerimizin Teknoparkımız hakkındaki sorularını yanıtladı.

TEKNOFEST İzmir’de ayrıca Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, GÖKBEY, AKSUNGUR, Bayraktar TB2, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, ATAK Helikopteri ve ANKA gibi havacılık gösterileri gerçekleştirildi. Festival alanında tanıtım ve etkinlik stantları da bulunuyordu ve ziyaretçiler ilgi alanlarına göre katılabilecekleri etkinliklerle eğlenceli zamanlar geçirdi.