Menü Kapat

Medeniyet Teknopark Terminal İstanbul’un Paydaşı Oldu

Atatürk Havalimanı terminal binaları dünyanın en büyük girişimcilik merkezine dönüşüyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye’nin girişimcilik ve teknoloji alanındaki en iddialı projesi olan Terminal İstanbul 210 bin metrekarelik alanda 2000’den fazla girişimciyi bünyesinde barındırarak girişimciliğe yön verecek merkez olma hedefinde. Dünyanın en büyük teknoparkı olarak tasarlanan Terminal İstanbul, her yıl binlerce firmaya ve projeye ev sahipliği yapacak, firmalar arasında kuvvetli bir iletişim ağı oluşturacak ve yenilikçi teknolojik gelişmelerin nabzının tutulduğu yegâne merkez olacaktır. Proje bünyesindeki firmalara çalışma ofisleri, kuluçka merkezleri, ortak çalışma sahaları, Ar – Ge laboratuvarları gibi pek çok hizmeti sunacaktır.

Terminal İstanbul tanıtım programında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Teknopark Yönetici A.Ş. Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, Milli Teknoloji Genel Müdürü Alper Güzel eşliğinde paydaşlık imzası attı. Paydaşlık imzasının ardından Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, bir konuşma gerçekleştirdi.

“Medeniyet Teknopark, Terminal İstanbul Projesinin paydaşlığı ile bu ilerlemenin bir parçası oldu. Medeniyet Teknoparkın Terminal İstanbul iş birliğinden duyduğu mutluluk ve memnuniyete, Türkiye’nin inovasyon ve teknoloji yön verici rolünü destekleme heyecan ve gururu da katılmıştır. Bu heyecan verici süreç, Teknoparkın hedeflediği ve oluşturmak için çabaladığı teknolojik ekosistemi büyütmeyi ve ilerletmeyi teşvik etmektedir. Medeniyet Teknopark, Terminal İstanbul’un paydaşı olarak Türkiye’deki inovasyon ve teknoloji merkezini aşıp, uluslararası inovasyon hubi olma misyonunu paylaşan Medeniyet Teknopark, Türkiye’de fintek gibi pek çok sektörde öncü olmayı hedeflemektedir.

İstanbul’un en önemli girişimcilik merkezi olan Terminal İstanbul’un sağladığı yalnızca araştırma merkezi olmanın ötesinde teknolojiyi ve inovasyonu geliştirici ve ilerletici misyonunun, Medeniyet Teknopark’ın yerel ve uluslararası iş birlikleri, iş ağları firma yönetimi gibi yetenekleri ile birleşmesi hem Türkiye için hem de dünya için yeni bir açılımın habercisidir. Medeniyet Teknopark ile Terminal İstanbul arasındaki stratejik paydaşlık Türkiye’nin teknolojik yenilikler ve fintek girişimler alanında uluslararası düzeyde rekabet edebilirliğini artırma hedefine katkıda bulunuyor. Bu kapsamda, Medeniyet Teknopark ve Terminal İstanbul’un iş birliği, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki uluslararası profilini güçlendirme yolunda önemli bir adım olarak kabul etmek mümkündür. Bu sinerji, hem yerel hem de uluslararası alanda teknolojik yenilikleri ve fintek girişimlerini destekleyerek, ülkenin inovasyon ekosistemine katkı sağlamaya devam ediyor.” dedi.