İstanbul Medeniyet Üniversitesi ev sahipliğinde, Teknoparkımız ve Aveon Global iş birliğiyle ‘Insurtech Ideathon Fikir Maratonu’ düzenlendi.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi merkez kütüphanesinde düzenlenen etkinliğe İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuriye Akbay, Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, Aveon Global Sigorta IT & Dijital Süreç Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Melek Yılmaz ile birlikte çok sayıda akademisyen, öğrenci ve sektör paydaşı katılım gösterdi.
Etkinlik Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK’ın açılış konuşmalarıyla başladı. Konuşmalarına 2023 Küresel Girişimcilik Ekosistemi Raporu’na göre İstanbul’un gelişmekte olan ekosistemler endeksinde on altıncı sıraya yükseldiğini belirterek başlayan Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, sözlerine şöyle devam etti: “
“Startup Watch’ın raporuna göre, tohum, erken ve ileri VC aşamalarında toplamda 325 yatırım süreci tamamlandı ve Türk girişimlerine 722 milyon dolar yatırım yapıldı. Ülkemiz, yatırım sayıları bakımından Avrupa’da beşinci, MENA bölgesinde ise birinci sırada. Tohum aşaması yatırımları açısından ise Avrupa’da dördüncüyüz.
İstanbul’un girişimcilik ekosisteminde ‘Oyun’, ‘Fintech’, ‘Yapay Zeka’, ‘Büyük Veri’ ve ‘Analitik’ sektörleri, yetenek yoğunluğu, destek kaynakları ve startup faaliyetleriyle öne çıktı. Kentin, erken aşama fonlama ve yatırımcı faaliyetleri açısından dünyadaki en iyi ilk 35 küresel ekosistem ve Avrupa’daki en iyi ilk 10 ekosistem arasında yer aldı.
“Medeniyet Teknopark olarak ana görevimiz, üniversitelerle ve sanayi kuruluşlarıyla iş birliği içinde, araştırma, geliştirme ve yenilikçilik çalışmalarını sürdürmek, bilgi ve teknoloji transferini sağlamak ile akademik, ekonomik ve sosyal yapıları bütünleştirmek.
Finansal sektörün, fintechlerin öncülüğünde sürekli bir dönüşüm ve yenilik süreci içinde finansal teknolojinin, başlangıçta sadece birkaç alanda kullanılırken, şimdi finansal hizmetlerin vazgeçilmez bir parçası.
Sigorta sektörünün, yapay zeka, blockchain, IoT ve veri analitiği gibi ileri teknolojilerle büyük bir dönüşüm yaşıyor. Bu teknolojiler, sigorta şirketlerinin daha akıllı risk değerlendirmesi yapmasına, müşteri deneyimini iyileştirmesine ve operasyonel verimliliği optimize etmesine olanak tanımaktadır. Sigortacılıkta dijital dönüşüm çağı içindeyiz. Pazarın büyüklüğünün yakın gelecekte 60 milyar dolara ulaşmasını bekleniyor.” dedi.
Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK’ın konuşmalarının ardından gün boyu süren maraton başladı. Takımlar gün boyu birbiriyle sigortacılık alanında en doğru fikri bulmak için kıyası yarıştı. Günün sonunda ise genç girişimciler tarafından doğru fikirler bulundu ve sunuldu.
Sigortacılık sektörünün teknolojik dönüşümüne ilişkin yapılan fikir yarışmasında Bordo Takım ‘Sigorta 360’ fikriyle birinciliğe layık görülürken, ‘Güvenli Gelecek’ projesiyle Bordo Mavi Takım ikinci, ‘Kişiselleştirilmiş Seyahat Sigortası’ fikriyle Yeşil Takım üçüncü oldu.
Toplam 200 bin lira ödülün dağıtıldığı yarışmada, birinciye 85 bin, ikinciye 65 bin, üçüncüye ise 50 bin lira ödül verildi.