Menü Kapat

İngiltere’ye Medeniyet Teknopark Damga Vurdu

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Ticaret Bakanlığı destekleri ile Medeniyet Teknopark öncülüğünde teknoloji ve inovasyon odaklı şirketlerden 15 kişilik iş grubu ile birlikte Londra’da düzenlenen “London Tech Week” etkinliğine katıldı.

Medeniyet Teknopark, teknoloji ve inovasyon odaklı şirketlerden oluşan 15 kişilik iş grubu ile birlikte, Türk teknoloji firmalarını küresel pazarlara taşıdı.

Ticaret Bakanlığı  ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin de desteklediği iş gezisinde, Türk şirketleri ürünlerini dünya sahnesinde sergileme şansı elde etti ve  uluslararası iş birliği fırsatları değerlendirildi.

“Firmalarımızı küresel pazarda yer almaları için zorluyoruz”

Londra’daki yeni küresel iş birliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, “Bu etkinliğin amacı, girişimcilerin projelerini küresel pazarlara tanıtmak ve uluslararası işbirliklerini artırmaktı. Yaptığımız ikili görüşmeler ve aynı zamanda heyetler arası görüşmelerde önemli sonuçlar aldık.” dedi.

Ayrıca Medeniyet Teknopark’ın girişimcilik ekosisteminin bir parçası olarak, firmaların projelerini başarıyla tamamlamalarının yanı sıra, ürünlerini küresel pazarlara çıkarmaları için gerekli tüm desteği sağladıklarını belirterek, “Firmalarımızı sadece desteklemekle kalmıyor, onları küresel pazarlarda yer almaları için zorluyoruz” dedi.

Girişimciler ürünlerini tanıtma fırsatı buldular

Özellikle finansal teknoloji, sağlık teknolojileri ve savunma sanayi alanında faaliyet gösteren startupların bu iş gezisi kapsamında Londra’ya götürüldüğünü ifade eden Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, “Etkinlik sırasında yapılan ikili ve yatırımcı görüşmeleri oldukça verimli geçti. Ayrıca Brunel Üniversitesi ve London South Bank Üniversitesi’nin girişimcilik merkezleri ziyaret edilerek, karşılıklı iş birliği toplantıları gerçekleştirildi” dedi.

Büyükelçimiz Koray Ertaş yatırımcıları tek tek dinledi

Açıklamalarını şöyle sürdüren Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, “Londra Büyükelçimiz Koray Ertaş’ı makamında ziyaret ettik. Büyükelçimiz firmalarımızı tek tek dinleyerek ilgili olabilecek yerel ve yabancı firmalarla irtibat kurulmasını sağladı. Büyükelçilikte gerçekleştirilen toplantılarda Londra pazarına açılmak isteyen işadamları, sanayi ve ticaret ateşeleri ile bir araya geldi” dedi.

Londra’dan gelecek startuplara Medeniyet Teknopark ev sahipliği yapacak

Genel Müdürümüz Ali Ramazan TAK, Londra South Bank Üniversitesi ile yapılan ortak işbirliği anlaşmasının, Türk girişimcilerin Londra ekosistemine dahil olmalarını sağlarken, Londra’dan gelecek startuplar için de Medeniyet Teknopark’ın ev sahipliği yapacağını belirterek, “Bu önemli ticari seyahatin gerçekleştirilmesine katkı sunan Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Londra Büyükelçiliği ve Londra Ticaret Ateşemize teşekkür ediyoruz” dedi.